Risoni med Sparris …

Risoni med sparris och citron

Min favorit till grillat, kött eller fisk.
Risoni – Pasta som ser ut som ris. En fuskvariant av Risotto som du gör enkelt och snabbt.

Risoni, sparris, creme fraiche, riven prästost och citron

Förkoka sparrisen i saltat vatten. Inte för länge så att den blir för mjuk. Ta av från plattan och skölj med kallt vatten. Koka upp risoni (se förpackningen). Häll av vattnet och häll tillbaka i en ny kastrull och sätt tillbaka på spisen på låg värme. Blanda ner riven ost (någon näve, fyll på om det önskas mer), sparris, creme fraiche och citronsaft. Ta så mycket creme fraiche så att det blir en lagom trevlig och krämig röra. Salta och peppra.
Recept
Tips! Testa även Kall tzatziki med risoni

Kall Tzatziki-Risoni
https://ullanbullan.wordpress.com/2014/07/30/kall-tzatziki-risoni/

 

 

 

Annonser