Whiskysås …

???????????????????????????????

Jag testade att göra en Whiskysås för första gången härom dagen. Oj, det blev kärlek direkt! Självklart blir det olika smaker beroende på vilken Whisky man använder. Själv gillar jag inte att dricka Whisky men hittade en flaska i skåpet som hade lagrats på portvinsfat.

Det här är min version av ett recept från Allt om mat.

2 st schalottenlök, 2 tsk smör, 2 dl vispgrädde, 2-3 msk kalvfond koncentrerad, 4-5 msk whisky, 1 msk farinsocker brun, 1-2 msk soja, svartpeppar – Måtten är ungefärliga, ta mer eller mindre av whiskyn, grädden eller de andra ingredienserna, provsmaka dig fram vad du gillar bäst!

Hacka upp löken och fräs i smöret tills det får lite färg. Häll på farinsocker och låt det karamellisera sig lite. Häll sedan i resterande och låt koka i 5 minuter. Smaka, smaka och smaka! Häll på lite mer whisky när kokningen är klar.

Går utmärkt att förbereda dagen innan för att sen värma upp när det skall serveras.

 

 

 

Annonser