Tobleroneparfait med chokladkolasås …

Tobleroneparfait chokladkolasås

Parfait: 250 gram tobleronechoklad, 6 äggulor, 1 dl strösocker, 5 dl vispgrädde + hallon

Chokladkolasås: 75 gram smör, 0,5 dl vispgrädde, 0,5 dl strösocker, 0,5 dl ljus sirap, 0,5 dl vatten, 2 msk kakao

Jag tog i vanlig ordning lite mer än vad receptet angav och fick då en lite högre parfait eftersom den fyllde ut mer i formen. (Ovan recept 10 pers)

Smält chokladen över vattenbad. Vispa äggulor och socker poröst. Lösvispa grädden. Blanda ihop den smälta chokladen och äggblandningen, rör under tiden. Vänd ner grädden. Häll smeten i en form, ca 1,5 liter. (Mindre form = högre parfait.) Ställ den i frysen ca 6 timmar.

Kolasåsen: Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp och sjuda till en lite tjockare konsistens. Låt såsen svalna innan servering.

 

Källa: Allt om mat

 

 

Annonser