Pepparkaksmuffins, stora som små …

Pepparkaksmuffins Mjuk pepparkaka

Om jag skulle besinna mig med bakandet och bara göra en sak inför julen skulle det bli, utan tvekan Mjuk pepparkaka! Godaste gott.

Nedan recept räcker till ca 10 st stora muffinsformar, eller en hel drös små varianter. Ca 20 minuter i ugnen för dom stora, ca 10 minuter för dom små.

Smet: 100 gram rumsvarmt smör, 2,5 dl farinsocker, 2 ägg, 1,5 dl gräddfil, 3 dl vetemjöl, 1 tsk bikarbonat. Kryddning: 1 tsk malen kryddnejlika, 1 tsk malen ingefära, 1 msk malen kanel, eller så går det lika bra med färdig pepparkakskrydda i samma mått.

Glasyr: Philadelphiaost och florsocker. Ev rårörda lingon som dekoration. Alt blanda ner lite tillsammans med osten.

Rör fett och smör poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfilen. Blanda ihop mjölet med bikarbonaten och kryddorna och blanda sen ner i röran. Häll upp i muffinsformar. Fyll ca 3/4. In i ugnen på 225 grader.

Glasyren. Blanda ost och florsocker efter smak. Spritsa ut på muffinsen när den har svalnat.

 

Källa: COOP

 

 

Annonser