Chokladmousse – Grundrecept …

???????????????????????????????

Att göra egen chokladmousse är enklare än vad man tror. Efter att man har testat att göra sin egen mousse tror jag inte att man köper pulvervarianten igen…

200 gram choklad, 2,7 dl vispgrädde och 3 äggulor

Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa grädden hårt och blanda sen ner äggulorna. Rör försiktigt ner lite smält choklad och rör om. Ta lite till och så blanda sen ner resten. Häll upp i glasen. Klart. Ställ in i kylen och låt moussen stelna till sig lite.

Enkelt att göra till många. Dubbla satsen och servera i små plastglas.

 

* Vit choklad med vanilj – Toppad med blåbär och lite chokladdekorationer. (Sprita lite på ett bakplåtspapper nästa gång du får smält choklad över och in i frysen.)

* Mörk choklad – Värm upp lite hallon i en kastrull och blanda ner florsocker efter smak.

* Mjölkchoklad – Rosta hackade nötter i en torr stekpanna. Låt svalna innan du lägger dom ovanpå moussen (den smälter annars).

 

???????????????????????????????
Servera på ett litet charmigare sätt …
.

Lakritsmousse Hallongelé
Lakritsmousse med hallongelé
Klicka här för recept

.
???????????????????????????????
Mjölkchokladmousse med kolasås
Klicka här för recept

 

 

 

Annonser