Vitlökscreme …

???????????????????????????????

Här kommer några tips på hur man kan göra god vitlökscreme/röra/sås …

Vitlök, mjölk, creme fraiche och salt
Här är principen att koka bort udden av vitlöken för att få fram en rundare smak. I receptet höftade dom på ca 5 normalstora klyftor per person. Skala vitlöken och koka upp dom tillsammans med mjölk (så att det täcker vitlöken). Låt koka en liten stund. Sila bort mjölken och gör om proceduren två gånger. Mixa vitlöken med lite creme fraiche och smaka av med salt.
Källa: En blogg om vardagsmat

Istället för att koka vitlöken kan man även köra dom i ugnen så att dom mjuknar. Ex om du kör en plåt med grönsaker i ugnen. Släng in vitlöken i hela bitar. Skala ej. Sen skalar du av vitlöken och mixar den tillsammans med lite creme fraiche för att fylla ut röran.

Vitlök, creme fraiche, smält smör och salt
Här kör vi den råa stilen. Pressa ner vitlöken i creme fraichen och rör sen ner lite smält smör som ger en lite mjukare smak. Salta efter smak. (Min favorit i bakad potatis.)

 

 

Annonser