Mjölkchokladmousse med kolasås …

???????????????????????????????

Alla har sin favorit när det gäller chokladmousse. Det här är min.

Kolasås: 1 dl strösocker, 1 dl ljus sirap, 1,5 dl vispgrädde, 2 tsk kakao
Mousse: 150 gram mjölkchoklad, 2 dl vispgrädde, 2 äggulor
Flagad mandel

Rosta mandeln gyllene i stekpannan. Låt svalna (annars smälter moussen när man strör över).

Blanda ingredienserna till kolan i en kastrull. Koka sakta i 10-15 minuter. Häll upp ett par centimeter i ett glas. Låt stelna 2 tim i kylen. Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden hårt. Rör ner äggulorna i grädden. Rör till sist i chokladen. Låt även moussen stelna i kylen någon timma innan du spritsar den ovanpå kolasåsen. Toppa med rostad mandel. Receptet är till 4 portioner, men jag brukar alltid köra det dubbla.
Källa: ICA

 

 

 

Annonser