Vaniljglass med Kakpesto …

???????????????????????????????

För er som vågar eller vet att basilika och jordgubbar är en god kombination kommer här ett recept på kakpesto till sommarens goda gubbar.

Antingen tar man någon typ av bondkaka/bragokex lägger ner ett antal i mixern och blandar sen ner basilika tills man får önskad grön färg på röran. Om den känns lite för torr, häll ner någon droppe olja utan smak.

För er mer ambitiösa kommer här ett kakrecept som passar utmärkt till detta ändamål: 125 gram vetemjöl, 85 gram smör, 55 gram socker, 1 ägg, 1 äggula, frön från 1 vaniljstång

Blanda alla ingredienser, sätt ugnen på 200 grader. Bred ut degen tunt på ett ark bakplåtspapper och baka av i ugnen i ca 20 minuter eller tills dom fått gyllenbrun färg. Låt svalna innan du mixar med basilikan.

Källa: Rent a chef

 

Vaniljglass

3 äggulor, 1,2 dl socker, 2 tsk vaniljsocker/vaniljstång, 2,5 dl mjölk 3%, 2 dl vispgrädde

Vispa äggulorna, sockret och vaniljsockret/fröna från vaniljstången tills det är luftigt. Tillsätt mjölken under omrörning. Vispa grädden ganska hårt. Vänd ner de övriga ingredienserna i den vispade grädden. Häll ner i glassmaskinen och låt gå ca 30-40 minuter. Häll sen över i en burk och låt stå ytterligare några timmar i frysen. Om du inte har någon glassmaskin går det bra att hälla över glassröran direkt i en bunke och in i frysen. Dock behöver man röra runt några gånger innan den fryser.

 

 

Annonser