En röra på rostade valnötter & parmesan …

????????

Fann ett gammalt recept i en låda när jag egentligen letade efter något annat. Men glad blev jag över det och provade den här röran istället. Vi hade den som en sås till grillat men gissar att den också skulle passa väldigt gott till att blanda runt i en pasta. Mäktigt, men gott.

300 gram valnötter, olivolja, 1 krm paprikapulver, salt, 2 skivor vitt bröd utan kanter, 3 dl mjölk, 1 vitlöksklyfta, en näve persilja, 3 msk riven parmesan (Jag tog nog det dubbla. Smaka av)

Värm ugnen till 190 grader. Lägg valnötterna i en bunke och blanda runt med paprikapulver och lite olja. Häll över på plåten och låt rostas i ugnen i ca 5 minuter. Låt svalna.

Lägg brödet i en skål med mjölk och låt det ligga i blöt tills det är mjukt.

Häll valnötter, bröd- och mjölkblandningen, vitlök och persilja i matberedaren och kör till en jämn röra. Tillsätt parmesan och salt efter smak. Låt matberedaren köra och häll i olja i en tunn stråle. Det står 1,5 dl i receptet. Jag tog inte alls så mycket. Prova er fram.

 

 

Annonser