Bananpaj med choklad …

????????

Den traditionella blåbärspajen fick en ny fyllning idag. Det blev banan med hackad choklad istället.

Smulpaj
3 dl vetemjöl, 4 dl havregryn,  2 dl socker, 2 tsk bakpulver, 200 gram smör & valfri fyllning (skivade bananer och hackade chokladbitar)

Gräddas i 200 grader i ca 20-25 minuter
Blanda ihop alla torra ingredienser först. Arbeta sen ihop allting med smöret. Smöra en form och täck botten och kanterna med degen. Häll på fyllningen. Idag använde jag skivade bananer och sen hackade jag lite choklad som jag strödde ovanpå. (Att tänka på ifall man använder ”blötare” bär är att blanda runt dom med lite potatismjöl först. Annars är risken att pajen blir alldeles för blöt.) Strö sist över smuldeg ovanpå och sen in i ugnen.

Serveras ljummen med vaniljglass.

 

 

Annonser