Ett sånt där fröbröd med filmjölk …

???????????????????????????????

Det här är ett recept som jag har fått av en vän, som har fått det av en vän som har fått det av sin vän …

Ingen jäsning. Bara blanda ihop och in i ugnen. 175 grader. Börja med att blanda alla torra ingredienser och sen filmjölken och sirapen. Här går det som vanligt att byta ut mot nötter och frön som man tycker om. Grundreceptet har dadlar och mandlar. Men jag hade bara fikon hemma och tog det istället och det fick bli utan mandlar.

6 dl grahamsmjöl. 0,5 dl rågkross, 0,5 dl krossade linfrön, 0,5 dl solrosfrön, 0,5 dl pumpafrön, 0,5 dl hackade mandlar, 0,5 dl hackade valnötter, 4 st stora färska dadlar, 1,5 tsk salt, 1,5 tsk bikarbonat, 6 dl filmjölk, 2 msk mörk sirap

Smörj en avlång form och bröa med lite grahamsmjöl. Placeras längst ner i ugnen i ca 1 timma.

(Förresten, nu när jag har en tugga i munnen så känner jag att man kanske skall ha lite mer salt)

 

 

Annonser