Varm bulgursallad med rostade grönsaker …

???????????????????????????????

Det här blev en smakrik blandning som passar både som egen rätt eller till grillat.

Välj dina egna favoritgrönsaker. Själv tog jag röd paprika, aubergine, lök och broccoli. Bulgur, ruccola, chashewnötter, fetaost, yoghurt och vitlök.

Skär grönsakerna i bitar och lägg i en bunke. Blanda runt med olja och salt. Häll ut på en plåt, strö över nötter och dra en veva med saltkvarnen över. Ca 200 grader i 15 minuter. Ta ut en grönsak och provsmaka. Koka under tiden upp bulgur enligt förpackningen. Blanda yoghurt med lite vitlök och salt i en skål bredvid.

När grönsakerna är färdiga blandar man ner den färdigkokta bulgur ner i plåten och blandar runt så att alla smakar kommer med. Häll ev över lite mer olja ifall det känns torrt. Blanda sen ner ruccola. Häll över i en skål/fat och toppa med fetaost.

Källa: Kock Susanne Jonsson

 

 

Annonser