Äggtoddy med lime & hallon …

Äggtoddy Lime

Enkel dessert som kan förberedas någon timma före och ställas i kylen.

Till fyra små glas:
Hallon, 4 ägg, 4 msk + 4 msk socker, 1 lime

Lägg hallon i botten på glasen. Separera äggulor från vitor. Vispa 2 äggvitor till vitt skum och tillsätt 4 msk socker, lite i taget. Vispa till en fast marängsmet.

Skölj limen. Riv det yttersta gröna av limen och pressa ut saften. Mät upp 1 msk. Eller lite mer.

Vispa äggulorna med 4 msk socker till en fluffig ljusgul smet, ca 5 min med elvisp. Vänd ner limesaften. Smaka av ifall du vill ha lite mer. Blanda även ner lite limeskal men spara till dekorationen.

Häll smeten över hallonen och toppa/spritsa på marängsmeten och strö över lite limeskal.

Källa: Allt om mat

 

 

Annonser