Baconkex med olivkräm …

????????

Till ca 30 kex
1 pkt bacon, 2,5 dl vetemjöl, 100 gram smör, 1 msk strösocker, 100 gram riven parmesan, 1 liten äggula

Olivkräm
100 gram urkärnade svara oliver, 125 gram naturell färskost, 1 krm nymald svartpeppar. (Eller så väljer man enkelt en färdig smaksatt ost som man gillar.)

Finhacka och knaperstek baconet i stekpannan. Låt rinna av på ett hushållspapper. (Kör baconet i snabb vända i mixer ifall bitarna känns för stora).
Blanda snabbt ihop bacon, mjöl, smör, socker och ost och äggula till en deg i matberedaren. Forma degen till en till en rulle, ca 3 cm i diameter. Täck med plastfolie och lägg rullen i kylen i ca 1 timma.

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop oliver och färskost. Smaka av med färskost. Ställ kallt.

Skär degen i 60 tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min, tills kexen har fått färg. Låt svalna. Lägg ihop kexen två och två med olivkräm emellan.
Källa: Paul Svensson

 

 

Annonser