Fläskfilé med egen Pesto …

???????????????????????????????

Här kommer två enkla varianter med fläskfilé och pesto.

Lika ovan bild, skär upp fläskfilen som i en rulle. Bred ut peston över fläskfilen. Rulla ihop och klä in rullen med bacon. Lägg i en ugnsfast form och in i ugnen. Använd stektermometer (68 grader). Gott med förra veckans krämiga Risoni till.

Andra varianten är att lägga fläskfilen i en stekpanna för att få en grillyta. Skär sen ett snitt längs med fläskfilen. Lägg ner peston i skåran och rulla sen in fläskfilen i en smördeg. In i ugnen. Gott med en fräsch sallad till.

????????

Pesto. Nu pratar vi inte om färdig oljig pesto på burk utan om en krämig röra som är fantastiskt smakrik. Går utmärkt att göra dagen innan så drar den in smakerna ytterligare.

Här kommer ett recept lite höftat. Det behöver inte vara så exakt.
2 st krukor Basilika, 1 trekantig parmesanost, 100 gram pinjenötter, 1 vitlök, olivolja

Riv parmesanosten först och mixa sen ihop allting utom oljan till en röra i mixern. Häll på lite olja i taget för att få röran lite mer följsam. Inte så att den blir lös och oljig. Smaka av ifall det ev behöver lite salt. Vill man ha röd pesto tar man mindre basilika och mixar ner soltorkade tomater istället.

 

 

 

Annonser