Ostgratäng med grönsaker …

S

Min stora favorit. Suverän när vännerna skall komma över en fredagskväll då man kan göra den kvällen innan. Tips, prova gratängen tillsammans med förra veckans Balsamvinägersås och en köttbit!

2 askar små tomater, 1-2 zucchini, 1 st vitlöksklyfta, 2 burkar stora gröna oliver (med feta i), färsk timjan och olivolja

Ostsmet: 150 gram parmesan, 250 gram kesella, 2 dl creme fraiche, 3 ägg, salt och peppar

Halvera tomaterna, skär zucchini i stavar och dela på oliverna. Blada av timjan och blanda ihop allt med olivilja och vitlöken. Fräs på en stund i pannan.

Riv parmesanost. Vispa ihop alla ingredienserna till ostsmeten. Smörj en form med ströbröd. Häll över grönsaker och ostsmeten. Rör runt lite så att det blandas. Sätt in i ugnen i 200 grader i ca 25-30 minter, tills den fått fin färg. Räcker till ca 4 portioner. Lite beroende på vad man äter till så klart …

Källa: SvD

 

 

Annonser