Balsamvinägersås …

S

För er som inte avlagt en massa tråkiga och nyttiga nyårslöften utan som fortfarande tänker laga god mat kommer här en höjdarsås. Mycket smak men ändå neutral som gör att den passar bra ihop med en i övrigt smakrik tallrik utan att ta över. Passar bra till rött kött.

2 st schalottenlök, 2 msk smör, 3 msk socker, grovmald svartpeppar, 4 dl vatten, 1 dl konc. kalvfond, 1 dl balsamvinäger, 2 msk soja, maizena för ev redning av såsen

Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör. Tillsätt socker och peppar och låt fräsa tills sockret är smält och börjar bli brunt. Häll på vattnet och tillsätt fond, vinäger och soja. Låt koka utan lock ca 10-15 min. Bra sås att förbereda i förväg. Värm bara upp igen och red ev. av med maizena.
Källa: ICA

 

 

Annonser