Chokladterrin …

????????

Hm … nu gjorde jag denna förra året. Men om jag inte minns helt galet så tog jag dubbelt upp av nedan recept för att få lite tjockare lager. Använde en brödform. (Ta annars en mindre form så blir lagren tjockare.) Enligt receptet räcker den till 10 personer.

200 g mörk choklad (70%) + 1,5 dl grädde
200 g mjölkchoklad + 1 dl grädde
250 g vit choklad (rek Marabous vita med vanlij) + 1 dl grädde + 25 g smör? (smaka av ifall det behövs)

Hallon + florsocker

Pensla insidan på en avlång form med olja och klä den invändigt med plastfolie. Koka upp grädden, ta av från spisen och lägg i chokladen för att smälta. Rör under tiden. Häll sen ner den i formen.
OBS! Gör bara en chokladvariant i taget då varje lager behöver stelna innan nästa hälls på!!! (Ställ in i kylen mellan varje lager)

Servera med en varm hallonsås …
Källa: Allt om mat

 

Annonser