Pepparkakor med gott sällskap …

????????

Pepparkaka och ädelost. Frågan är bara vilken form man skall välja …

Fyrkanter Jag körde på dubbel sats på pepparkakorna då det såg lite snålt ut när jag började lägga ner röran i formen. Körde även på lite fler pepparkakor då röran kändes lite för smörig. Prova er fram. (Källa: ICA)

25 gram smör, 25 st pepparkakor Fyllning: 280 gram ädelost, 2 dl creme fraiche Lägg plastfolie i en brödform. Mixa pepparkakor och smält smör. Häll ner hälften i formen och platta till (annars smular den sönder när man skär den i bitar). Blanda ost och creme fraiche och häll på. Fyll sedan på med resten av pepparksröran, (platta till lite.) In i kylen för att stelna. Enkelt. Skär upp bitar innan servering.

Pepparkaksbollar Blanda ädelost med Ricotta-ost tills man får en bra konsistens som går att rulla till bollar. Lägg på en tallrik och in i kylen för att stelna till. När dom skall serveras krossar man pepparkakor som man rullar dom i. Det kan man dock inte göra innan då pepparkakan blir mjuk. Ännu enklare än fyrkanterna. Fyrkanterna är roligare att ställa fram på ett fat men jag tycker att dessa blir godare med den krispiga pepparkakan.

Pepparkaksgrissini Istället för att göra pepparkaksgummor av den färdiga pepparkaksdegen gjorde jag några pinnar istället. Dekorera med röda band eller kristyr. Recept

S S

 

 

Annonser