After Eight chokladkaka …

Under städandet blev det en paus på trappan tillsammans med lite god kaka som blev kvar från gårdagens fest …

Den är mäktig och räcker till ca 16-20 bitar enligt mitt recept.
Smet: 175 g mörk choklad, 175 g smör, 2 dl strösocker, 3 äggulor, 1 dl vetemjöl, 3 äggvitor
Mintglasyr: 25 g smör, 1 dl vispgrädde, 200 g After Eight choklad

Smält choklad och smör. Rör i socker. Tillsätt äggulorna, en i taget under kraftig omrörning. Rör i mjölet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd sen ner den i smeten. Häll smeten i form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Den får gärna vara lite ”rå” i mitten. Ta bort kanten på formen och låt kakan kallna under press (ex en skärbräda med en mortel på).

Värm upp ingredienserna till glasyren. Låt svalna lite innan du försiktigt häller över glasyren på kakan. Sen behöver glasyren torktid innan den kan serveras!

 

 

Annonser