Pizza på grillen …

???????????????????????????????

Det finurliga är att man kavlar ut degen och lägger den sen direkt på grillen så att den får färg undertill. Man tar sen in degen, vänder på den och lägger fyllningen på den grillade delen. Sen lägger man tillbaka den på grillen igen tills man fått färg undertill och osten ovanpå har smält. Hängde ni med?

2 tsk torrjäst, 1 tsk socker, 350 gram mjöl, 1 tsk salt, 1-2 msk olivolja 

Blanda jäst, socker, mjöl och salt i en bunke. Gör en grop i mitten och tillsätt 2 dl varmt vatten och olivolja. Blanda väl och arbeta ihop en deg. Knåda degen lätt på mjölat underlag tills den blir smidig. Lägg degen i en ren skål, täck över och låt den jäsa på en varm plats till dubbel storlek.

Knåda degen igen i några minuter. Dela den i två lika stora bitar och kavla ut varjebit till en pizzabotten med ca 25 cm i diameter. Pensla den ena sidan med olivolja. Låt bottnarna glida över till en stor bakplåt och låt den därifrån glida ner på grillgallret med den oljade sidan neråt. Grilla några minuter tills underdelen har fått en fin färg. Dra tillbaka pizzabotten på bakplåten och vänd den grillade sidan uppåt.

Lägg önskad fyllning på den grillade sidan. Lägg sedan tillbaka pizzan igen på grillen och låt den ligga tills osten har smält.

På bilden har vi tomatsås i botten, skivade tomater, mozarella, riven ost och toppat med basilika. Tanken var svarta oliver också. Men dom glömde vi. Gott är också att lägga till skivad banan och knaperstekt bacon.

 

Källa: Weber, 4 personer (alt är att man gör 4 st pizzor istället för 2 st stora)

 

 

Annonser