Små goda maränger …

När det blir äggvita över efter glasstillverkningen är det enkelt att fixa en drös med små rara maränger.

3 st äggvitor (ca 100 g), 1 dl strösocker (90 gram), 1 krm ättiksprit, 1 dl florsockr (60 gram)

  1. Sätt ugnen på 100°C Varmluft (eller 100°C på över/undervärme).
  2. Vispa äggvitorna med elvisp i en rostfri bunke tillsammans med hälften av strösockret och ättiksspriten, ca 2 minuter på medelhastighet.
  3. Tillsätt resten av strösockret och vispa på hög hastighet till en fast maräng, ca 4 minuter.
  4. Sikta ner florsockret i marängen och vänd försiktigt ner det med en slickepott.
  5. Spritsa eller klicka på bakpappersklädda plåtar.
  6. Vid varmluft: Ställ in plåtarna samtidigt i ugnen. Grädda ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar på eftervärme ca 30 minuter.
  7. Vid över/undervärme: Grädda en plåt i taget i 1 1/2 timme. Plåt två kan stå framme och vänta på sin tur. Med över/undervärme gräddas en plåt i taget. Då kan första plåten med maränger dock inte stå kvar på eftervärme.

Källa: Ica Buffe

 

Annonser