Ett bra grundrecept – Chokladkaka

????????

Det här receptet fick jag för många, många år sen och jag håller fast vid det.

Det blir en ”hög” chokladkaka då den inte är en sån där superkladdig kladdkaka, men är fortfarande lite lös i mitten innan den svalnat. Hacka hasselnötter och strö över innan du sätter in den i ugnen eller toppa kakan med jordgubbar efteråt. Oavsett är det gott att servera den ljummen med lite glass till.

3 st ägg, 4,5 dl socker, 250 gram smält smör, 2,5 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, 1 tsk salt, 6 msk kakao

Vispa socker och ägg poröst. Blanda alla torra ingredienser och blanda sen ner detta i äggsmeten. Blanda sist ner det smälta smöret. Häll i formen, med löstagbar kant. Gräddas i ca 60 minuter i 150 grader.

 

Tips! När kakan nästan är klar, ta ut den ur ugnen och täck den med minimarshmallows.
In några minuter till och låt marshmallows gosa till sig lite.
Chokladkaka marshmallows

Tips! Ta en stans/glas och tryckte ut runda formar.
Spritsa grädde ovanpå, ett roligt strössel och kanske en flagga. Vips så ser den lite roligare ut!
???????????????????????????????

Tips! Om du blandar ner Polly i smeten blir det en riktigt kletig kladdkaka.
Låt den stå och stelna till sig först i kylen innan servering.
????????

Chokladkaka i en glasburk
Klicka här för recept
Dessert i glasburk Recept

 

Eller så gör man en brownie, dvs fyrkanter istället för rund form
Klicka här för recept
Brownie med valnötter

 

Chokladkaka som klubba
Klicka här för recept
Cake pops

 

Chokladkaka på pinne

Annonser